Virtuaalitodellisuus: Mitä, Miten ja Miksi?

Virtuaalitodellisuus on yksi monista tekniikoista, jotka ovat tänä päivänä iso asia. Se on ollut olemassa jo vuosikymmenien ajan, mutta vasta viime aikoina on nähty joitakin harppauksia edistymisessä. Siitä on nopeasti tulossa suosikki pelaajien sekä elokuvantekijöiden keskuudessa. VR on kulkenut pitkän tien. 1960-luvulta lähiten, insinöörit ovat tehneet ensimmäiset onnistuneet prototyypit.

Mitä Viruaalitodellisuus on?

Virtuaalitodellisuus on tekniikan luomaa tilaa, joka on verrattain erilainen maailma. Voidaksesi kokea virtuaalitodellisuuden, tarvitset VR-päähineen ja tarvittavat ohjelmisot tai tietokonelaitteet, jotta se toimii. VR:ta käytetään tällä hetkellä ensisijaisesti peliteollisuudessa, mutta tällä nopeasti kehittyvällä tekniikalla on paljon enemmän potentiaalisia käyttötarkoituksia.

Miten Se Toimii?

Pelinkehittäjät ja elokuvantekijät kuvaavat 360 asteista materiaalia. Sitten he yhdistävät nämä kohtaukset muodostamaan pelin tai elokuvan tietyn virtuaalimaailman. Erityisillä laseilla, ohjelmilla ja muilla laitteilla henkilö voi päästä tähän erilaiseen maailmaan.

Jotkin laseista vaativat yksinkertaisesti vain älypuhelimen ja oikeat sovellukset tai pelejä. Toiset vaativat kytkemistä tietokoneeseen. Ohjelmat voivat työskennellä antureiden kanssa, jotta tosielämän eleet ja liikeet heijastuvat virtuaalimaailmassa. Toisin sanoen, jos pelaaja tekee nyrkkeilyliikkeitä tosielämässä, se näkyy ruudulla taisteluna vihollista vastaan.

Miksi Ihmiset haluavat sen?

Ihmisillä on monia eri syitä sille, miksi he haluavat paeta tosielämästä. Pelaajille se saattaa olla vain seuraavan uuden asian kokeminen. Joillekin ihmisille se voi olla todellinen pakokeino huonosta tilanteesta. Suurimmaksi osaksi, ihmiset haluavat olla jossakin muualla ja jakaa jotakin uutta, jopa parempaa, ja vielä parempaa kun se tapahtuu heidän kotinsa turvallisuudessa ja mukavuudessa.

Missä Sitä Sovelletaan?

Virtuaalitodellisuuden sovellukset näyttävät rajattomilta. Kuten aiemmin mainittiin, sitä käytetään tällä hetkellä ensisijaisesti pelaamisessa ja elokuvateollisuudessa. Sitä käytetään kuitenkin myös enemmän koulutusteollisuudessa. VR voi tehdä oppimisesta mahdollisuuden monille erilaisille ihimisille. Se voi olla uusi opetusmenetelmä tietyille taidoille.

Muita tutkittuja sovellusalueita ovat lääketiede, matkailu, tapahtumat, viihde ja jopa vähittäiskauppa. Mitä enemmän tekniikka kehittyy, sitä enemmän sitä ymmärretään. Kun sitä ymmärretään paremmin, syntyy uusia sovellusaloja ja mahdollisuuksia.

Joten nämä ovat virtuaalitodellisuuden perusteet. Ihmiset sekoittavat sen joskus lisätyn todellisuuden (AR) kanssa, mutta se ei ole sama asia. VR on täysin erilainen tekniikan luoma maailma. Ar on näkymä luonnolliseen maailaamn, jossa on digitaalisten merkkien tai elementtien kerroksia. Sellaiset pelit kuin Pokemon Go käyttävät AR:ta.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *